Wat is shiatsu

Shi atsu
  = vinger druk
Traditionele Japanse heelwijze gebaseerd op aanraking en de druk op punten van meridianen (energiebanen verbonden met organen). De therapeut gebruikt hierbij als enig middel en instrument z'n eigen lichaam; duimen; handen; ellebogen; voeten ea.
Shiatsu staat voor:
  • preventie emotionele en fysieke schade
  • stressvermindering
  • flexibiliteit emotioneel en fysiek
  • dynamiek van het lichaam verbeteren
  • goed gevoel fysiek en emotioneel
  • zelfgenezend vermogen activeren
  • bewust maken van je persoonlijke blokeringsmechanismen 
  • optimaliseren van de opgeslagen fysieke, emotionele, mentale en sexueel regenererende qi
 

NATUURLIJK HELEN

SHIATSU is een tak van de traditionele oosterse geneeskunde die is ontstaan ​​uit spontane, natuurlijke, intuïtieve, handelingen van mensen.  Nadat h et Japan het de naam Shiatsu (Shiatsu van de vinger-druk) had bereikt, werd waar het verfijnd tot wat het vandaag is. 
Shiatsu heeft oorspronkelijk een preventieve doel, Acupunctuur een curatief doel.
Van hun reizen brachten Bhoedistische monniken met het karakterschrift ook de traditionele geneeskunde mee. Deze bevatte heel wat kennis over gezonde voedingsgewoonten en massagetechnieken. Shiatsu is een hedendaagse applicatie van deze traditionele principes.
Het staat vast dat Shiatsu de werking van het zenuwstelsel en meridianen reguleert waardoor de algehele soepelheid en gezondheid toeneemt. Shiatsu kan recente en oude psychische problemen in beweging brengen waardoor er onderliggende rust ontstaat door de herwonnen zelfherstellende kracht van het lichaam.
 

TRADITIONELE DIAGNOSE

Diagnose in Shiatsu is er op gericht om de komende problemen te herkennen.
De traditionele diagnose gebeurt voor mij vanuit 4 manieren samen met diverse aanvullende mogelijkheden.
mon-shin: een goede communicatie en een gericht naar de geschiedenis en levenswijze binnen de leefomgeving van de klant 
setu-shin: via aanraken en massage voelt de therapeutische kwaliteit van het oppervlakkige en onderliggende weefsels.
bun-shin: het ruiken naar lichaamsgeur, het luisteren naar klank van de stem en het kijken naar de ademhaling.
bo shin: de houding van het lichaam, de huidskleur in diverse lagen, de vorm en kleur van de tong en vele andere symptomen,
 zoals rimpels, reliëf enz. Elk deeltje van ons lichaam hoe klein ook heeft een verhaal die samen, jou zijn weerspiegelen.
 

NIET TRADITIONELE DIAGNOSE TECHNIEKEN 

Spiertestmethode : met een techniek en een gedachteloos bewustzijn kunnen zeer snel een behandeling strategie en wijze, een onderdeel van een systeem, een techniek, externe bronnen ea getest worden en vragen beantwoord. 
Geobiologie: Meten met de Lecher antenne van frequenties van het lichaam, zijn stelsels, organen en onderdelen, meridianen, gemoedstoestanden ea. De verhouding wordt bepaald tussen de links- en rechtsdraaiende energie (theorie van de gulden snede).
Met deze techniek kunnen ook resonerende verlieszones op meridianen chakra's of andere plaatsen worden aangetoond. 
Bijzondere gaven : Mijn eigen zien laat tijdens de communicatie toe om resonantie verbindingen en punten waar te nemen die mij naar oorzakelijke plaatsen brengen. Deze punten bezitten vaak emoties die waarneembaar zijn.
Gedetecteerde signalen en informatie weerspiegelen een kwetsbaarheid, voor bepaalde ziektes van ongemakken die tot uiting komen.
Door een tijdige correctie en in balans brengen van ons unieke energiesystemen kan ongemak vaak voorkomen worden. 
 

PREVENTIE:

Bewustzijn van het zijn is het allerbelangrijkste, evenwichtige voedingsgewoonten, een diepe ademhaling, voldoende  lichaamsbeweging en sociaal contact, evenwicht nastreven binnen alle relatievormen. Leren de spiegel van de ziel herkennen en begrijpen Mindshift
Beter voorkomen dan dienen te genezen.